Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Harmonie Philomena

Op zaterdag 16 juli jl. vond het jubileumconcert plaats van Harmonie Philomena ter afsluiting van het jubileumjaar op het terras van Trefcentrum Aldenghoor in Haelen. Foto’s van het concert zijn te vinden in onze fotogalerij. De 100-jarige Harmonie Philomena, opgericht in 1921, speelde onder leiding van dirigent Tim Verstegen een afwisselend muzikaal programma waar de vele bezoekers van genoten. De jubilerende vereniging werd tijdens het concert verrast door de aanwezige burgemeester van de gemeente Leudal, mevrouw Schmalschläger. Namens de Koning mocht zij aan de vereniging bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan, in de persoon van voorzitter Wiel Schreurs, de Koninklijke Erepenning overhandigen als blijk van koninklijke waardering voor de verdiensten als muzikale vereniging.

Harmonie Philomena had overigens ook zelf een cadeau voor de inwoners van Haelen. Een gedenktegel met een verwijzing naar de oprichting in 1921 werd gepresenteerd. De tegel ligt inmiddels op de plek waar de vereniging ook daadwerkelijk is opgericht, te weten op de plek van de voormalige discotheek Geelen aan de Burgemeester Aquariusstraat.

Het volgende optreden van Harmonie Philomena is op zondag 4 september aanstaande op Buitencentrum “De Spar” waar ze de openluchtmis ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan muzikaal zullen opluisteren.