Dirigent

Tim is geboren in Roermond in januari 1991. Hij begon met slagwerklessen bij Harmonie Sempre Avanti in Tegelen toen hij 6 jaar oud was.  Vanaf zijn 14e jaar volgde hij elke week lessen aan het conservatorium te Maastricht in het kader van de vooropleiding conservatorium. Van zijn 17e tot 23e studeerde Tim in Maastricht bij docenten Pieter Jansen, Raymond Curfs en Werner Otten. Hij studeerde er af in Bachelor of Music percussion, Bachelor of Music hafabra directie en behaalde de titel Master of Music met onderscheiding.

Tim speelt in veel symfonieorkesten in Nederland maar ook erbuiten als freelance slagwerker. Enkele orkesten zijn Philharmonie Zuid-Nederland, Nederlands Philharmonisch Orkest, Orkesten van het Oosten, Het Gelders Orkest, Marinierskapel der Koninklijke Marine en Sinfonieorchester Aachen.

Na zijn studie kreeg Tim interesse om te componeren wat tot nu toe al tot enkele cd opnames heeft geleid. Drie van zijn composities voor harmonie/fanfare staan ondertussen op cd’s van Musique Militaire Grand-Ducale Luxembourg en het Frysk Fanfare Orkest. Tim’s muziek voor harmonie/fanfare is verkrijgbaar bij Bronsheim Music.

Op dit moment focust Tim zich op media compositie. Hij volgt lessen bij diverse componisten zoals Eddy Koopman, Matthijs Kieboom, Kevin Houben en Bob Zimmerman. Hij specialiseert zich vooral in filmcompositie en sinds september 2021 studeert hij aan de Chichester University om zijn master in arts professional media composition te behalen.

Naast componeren arrangeert Tim ook.  Arrangementen maakt hij voor onder andere Heritage Sinfonietta en Philharmonie Zuid-Nederland.

Als dirigent werkt Tim voor diverse harmonie/fanfareorkesten in Limburg. Tim is dirigent van “Harmonie St. Cecilia Koningsbosch” en “Muziekvereniging De Peelklank Ysselsteyn.”  In juli 2019 was Tim uitgenodigd voor de “international conducting masterclass” in Brasov Roemenië met Maestro Dumitru Goia. In oktober van datzelfde jaar nam hij deel aan een internationale masterclass met Maestro Grzegorz Nowak en Berlin Sinfonietta. Naast deze masterclasses volgt Tim lessen bij Theo Wolters en Enrico Delamboye. Sinds de zomer van 2021 is Tim onze nieuwe dirigent bij harmonie Philomena Haelen.